menu
Word Lid
Vlaams Belang protesteert tegen komst asielzoekers in Bekkevoort : “Provincie geen vergaarbak voor het falend beleid"

(Zie HagenlandActueel.be) Vlaams Belang protesteerde vrijdag 23 november tegen de komst van asielzoekers in jeugdverblijf Zozimus In Bekkevoort. “Vlaams-Brabant is geen vergaarbak voor het falend asielbeleid van Vivaldi”, klinkt het.

Recent maakte het gemeentebestuur bekend dat jeugdverblijf Zozimus vanaf maandag zal instaan voor de tijdelijke opvang van asielzoekers, maximaal 40 mensen, 9 gezinnen (geen alleenstaanden), en dat van maandag 27 november tot ten laatste 7 februari 2024.Het Vlaams Belang kant zich daar nu tegen.

“Wij protesteren tegen het falend asielbeleid dat niets doet tegen de ongebreidelde instroom waardoor nu zelfs jeugdverblijven worden omgezet tot asielcentra”, zegt federaal volksvertegenwoordiger Joris De Vriendt.

De partij verwijst ook naar het feit dat het jeudverblijf in 2019 ook al dienst deed als opvangcentruml.

“Deze beslissing kadert in de aanpak van staatssecretaris Nicole de Moor (cd&v) die in haar zoektocht naar opvangplaatsen terecht is gekomen bij haar Vlaamse collega-minister voor Jeugd Benjamin Dalle (cd&v) die nu jeugdverblijven opvordert. Onze partij protesteert tegen het omvormen van jeugdverblijven tot asielcentra omdat dit het probleem van de ongebreidelde instroom niet tegengaat, wel integendeel” argumenteert ook federaal lijsttrekker Britt Huybrechts. “De jeugdverblijven moeten ter beschikking blijven van onze verenigingen en in de eerste plaats voor het jeugdwerk.”

De Vriendt onderstreept dat de partij niet protesteert tegen mensen maar wel tegen het beleid. “Dat beleid kost intussen jaarlijks minstens 1 miljard euro kost en hierdoor stromen jaarlijks tienduizenden niet Europese vreemdelingen het land in. Dat er bovendien geen terugkeerbeleid aan wordt gekoppeld voor wie geen recht heeft op asiel – wat voor 60 procent het geval is – is hemeltergend.”

Volgens de partij wil de Vlaming een ander beleid en net daarom kwamen ze met spandoeken hun mening ventileren in Bekkevoort.

In HLN en Nieuwsblad was er eveneens persaandacht.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF