menu
Word Lid
Vlaams Belang protesteert in Tienen tegen geweld op het openbaar vervoer

“Agressie op het openbaar vervoer door meestal allochtone jongeren is op grote lijnen en in grote steden spijtig genoeg geen zeldzaamheid” stelt kamerlid Joris De Vriendt (Vlaams Belang). “Maar wat maandag in een stad als Tienen gebeurde en met zulke zware gevolgen, moet toch een aantal alarmbellen doen rinkelen! Dit mag zomaar niet passeren! Daarom dat het Vlaams Belang een solidariteitsactie wil organiseren op vrijdag 16 juni om tien uur aan het station van Tienen.”

Een buschauffeur van de Lijn in Tienen kreeg maandagmiddag zware klappen van 2 jonge reizigers van vreemde origine omdat hij niet wou stoppen tussen twee bushaltes in. Het slachtoffer moest met zware hoofdwonden naar het ziekenhuis gevoerd worden. Een aantal collega chauffeurs legde uit solidariteit het werk neer met de onvermijdelijke hinder tot gevolg. Eén van de daders zou zich reeds bij de politie hebben aangegeven.

“Wij veroordelen zulke gewelddaden krachtig en spreken onze solidariteit uit met het slachtoffer en alle De Lijn-medewerkers die dagelijks met dergelijke situaties geconfronteerd worden” stelt De Vriendt samen met andere collega’s uit Vlaams-Brabant. “Het wordt tijd dat de voorstellen die door het Vlaams Belang reeds jaren naar voor worden geschoven, worden uitgevoerd. Zo moeten bodycams dienen om af te schrikken en daders effectief te kunnen vervolgen. Ook is een betere veiligheidsdienst nodig met meer controleurs. Maar vooral dient er een lik-op-stukbeleid gevoerd te worden dat de schrik van kamp doet veranderen. Aan de vergroening en de elektrificatie van de busvloot kan zestig miljoen euro besteed worden, maar aan de veiligheid van de chauffeurs niets. Dat krijg je aan niemand uitgelegd.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF