menu
Word Lid
Vlaams Belang Bekkevoort protesteert tegen komst asielzoekers in Jeugdverblijf (morgen, 24/11)

“Wij protesteren tegen een asielbeleid dat niets doet tegen de ongebreidelde instroom zodat zelfs jeugdverblijven worden omgezet tot asielcentra” stelt federaal volksvertegenwoordiger Joris De Vriendt (Vlaams Belang). “Daarom houden we vrijdag 23 november om 16 uur een spandoekactie. Ook Britt Huybrechts, voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren Vlaams-Brabant en lijstrekker voor de Kamer, zal kort het woord voeren aan het jeugdverblijf Zozimus dat nu reeds voor de tweede keer als voorlopig asielcentrum zal dienst doen.”

Jeugdverblijf Zozimus in Bekkevoort wordt ingericht als opvangcentrum voor asielzoekers. Het zou gaan om tijdelijke opvang voor negen gezinnen gedurende een aantal maanden. In 2019 heeft Zozimus ook reeds gediend als tijdelijke opvang. Deze beslissing kadert in de aanpak van de staatssecretaris Nicole de Moor (cd&v) die in haar zoektocht naar opvangplaatsen terecht is gekomen bij haar Vlaamse collega minister voor Jeugd Benjamin Dalle (cd&v) die nu jeugdverblijven opvordert.

“Het Vlaams Belang protesteert tegen het omvormen van jeugdverblijven tot asielcentra, ook al zou het maar tijdelijk zijn, omdat dit het probleem van de ongebreidelde instroom niet tegengaat” verklaart provinciaal VBJ-verantwoordelijke Britt Huybrechts, “de jeugdverblijven moeten ter beschikking blijven van onze verenigingen en in de eerste plaats ten voordele van het jeugdwerk. We willen met een korte actie onze immigratiestandpunten kracht bij zetten. We protesteren daarbij niet tegen mensen maar tegen het beleid dat ondertussen jaarlijks minstens 1 miljard euro kost en waardoor jaarlijks tienduizenden niet Europese vreemdelingen het land instromen zonder dat daar een rem op staat en zonder dat er een terugkeerbeleid is na een geweigerde asielaanvraag.”

“De Vlaming wil een ander beleid” concludeert De Vriendt, “het Vlaams Belang heeft daarvoor de oplossingen samengebracht in een uitgebreide programmabrochure met 100 concrete voorstellen. Het Vlaams Belang is de enige partij die luistert naar wat de Vlaming wil en echte oplossingen kan bieden.”

De spandoekactie vindt plaats om 16 uur aan de Witteweg 30/20 te 3390 Bekkevoort.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF