menu
Word Lid
Vlaams Belang Aarschot maakt zich zorgen over financieel beleid en veiligheid rond prestigeproject domein Schoonhoven

Het Vlaams Belang in Aarschot maakt zich ernstige zorgen bij de aankoop van het domein Schoonhoven door de stad voor een prestigieus ontwikkelingsproject. Hoewel de partij erkent dat dergelijke projecten potentieel waardevol kunnen zijn voor de stad, plaatsen zij grote vraagtekens bij de financiële haalbaarheid en de prioritering ervan.

Volgens een opiniepeiling, gehouden als onderdeel van de jaarlijkse sociale campagne van de partij, vindt 50,5% van de ondervraagde inwoners dat de stad andere financiële prioriteiten zou moeten stellen. Dit in het licht van de huidige uitdagingen op het gebied van infrastructuur, zoals de rioleringen en de renovatie van waterleidingen, waarin Aarschot ver achterloopt in vergelijking met de rest van Vlaanderen.

"Op één legislatuur is bijna de volledige financiële reserve van onze stad opgebruikt. Dit roept serieuze vragen op over het financiële beleid van het huidige stadsbestuur," aldus de partij. "We moeten ons afvragen of een prestigeproject als dit wel de juiste investering is, gezien de vele andere dringende behoeften van onze stad."

Daarnaast uit de partij bezorgdheid over de potentiële aantrekking van Brusselse ‘jongeren’ naar het project, die volgens hen voor overlast zullen zorgen. Het Vlaams Belang benadrukt de noodzaak van preventieve maatregelen om eventuele veiligheidsproblemen te voorkomen en de rust in de stad te waarborgen.

"We begrijpen de wens om Aarschot te ontwikkelen en te verrijken met nieuwe projecten," voegt de woordvoerder toe, "maar niet ten koste van financiële stabiliteit en de veiligheid van onze inwoners. Als oppositiepartij zullen we nauwlettend toezien op de ontwikkelingen rond het domein Schoonhoven en ervoor zorgen dat de stem van de bezorgde burgers gehoord wordt."

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF