menu
Word Lid
PVDA - UNION FRANCOPHONE: EEN FRONT!

“Le Rebelle - De Rebel” is de titel van de tweetalige propagandafolder van de PVDA-PTB die deze week in een aantal Zaventemse bussen belandde. Het is een editie voor “Brabant flamand – Vlaams-Brabant”. De folder wordt ook in andere gemeenten gebust of uitgedeeld. In het voorjaar had de PVDA te Vilvoorde haar propagandacampagne aangekondigd en toen bleek reeds dat het een tweetalige bedoening zou worden. Er zijn 8 blz. in het Frans, 8 in het Nederlands. De PVDA beschouwt Vlaams-Brabant als de voortzetting van het Brussels Gewest, zoveel is duidelijk. Onze communisten zijn hierdoor de objectieve bondgenoot van de Union Francophone, Défi en de nostalgiekers van het Belgique de papa. In de folder veel gemeenplaatsen waar elk sociaal ingesteld burger mee akkoord kan gaan. We zijn allemaal voor betaalbare energie, tegen seksueel geweld, tegen de graaicultuur in de Wetstraat, voor het openhouden van de zwembaden en zelfs voor goedkopere vuilniszakken….

Wat de ondertitel “Vlaams-Brabant” van de folder betreft, daar slaagt onze PVDA er in geen enkel probleem te benoemen en aan te snijden dat Vlaams-Brabant en de Rand betreft. Niets over het toenemend geweld in onze streek, de luchthavenproblematiek, de woononbetaalbaarheid voor jonge (en andere) gezinnen, de mobiliteit, het behoud van de “authenticiteit” van de gemeenten, het overmatig neerplanten van nutteloze kantoorgebouwen en hun leegstand, het gebrek aan sociale woningen , de problemen met de Ring, het verdwijnen van de bankautomaten, de verdere betonnering van onze streek, het behoud van de landbouwgronden, enz.

De autochtone Vlaams-Brabander wist natuurlijk al lang dat hij niet voor de PVDA moet stemmen. De PVDA viseert ook zijn stem niet zoals we hierboven zagen. De partij rekent op en is de partij van de massa -veelal Franstalige- Maghrebijnen en Ottomanen die Brussel hebben verlaten en Vlaams-Brabant “kleuren”.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF