menu
Word Lid
Preventieve acties in Brussel mogen niet stoppen

Het Vlaams Belang eist dat de uitgebreide preventieve acties met bestuurlijke aanhoudingen, zoals ze de voorbije dagen in Brussel plaatsvonden, blijven aanhouden. “Met het verijdelen van een aanslag op het hoofdcommissariaat van Anderlecht heeft deze aanpak haar nut al meer dan voldoende bewezen”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere. “Er moet absoluut vermeden worden dat, na Parijs, de situatie met de zogenaamde jongeren ook hier in Brussel volledig ontspoort.”

In Anderlecht werden vrijdag negen jonge criminelen, waarvan amper ééntje net de leeftijd van 18 jaar had bereikt, opgepakt omdat ze in het bezit waren van molotovcocktails, brandversnellers, wapens en bivakmutsen. “Het was duidelijk de bedoeling om brand te stichten in het plaatselijke commissariaat”, aldus Depoortere. “Omdat de politie sinds enkele dagen strikter controleert en daarbij meer mensen preventief aanhoudt wanneer men vermoedt dat er een gevaar is voor de openbare orde of een misdrijf kan worden gepleegd, werd een ramp voorkomen.”

“DIT IS DE VOLLEDIGE MISLUKKING VAN DE MULTICULTURELE SAMENLEVING”

Het barbarisme, het extreme geweld, de vernielingsdrang en de moordzucht van de ‘jongeren’ in Parijs en omgeving, vormde voor losgeslagen ‘jongeren’ in onze hoofdstad dan weer het sein om ook hier te plunderen, te vernielen en brand te stichten. “De wijze waarop het in Frankrijk volledig uit de hand liep, moet hier te allen prijze worden vermeden”, vervolgt Depoortere, die verwijst naar de uiterst gewelddadige moordpoging op een Franse burgemeester en diens gezin met twee jonge kinderen. Toen het gezin via de tuin probeerde te vluchten, nadat hun auto en veranda in brand gestoken waren, en waarbij de vrouw een been brak, werden ze nog met vuurwerk beschoten.

“Als het erom gaat moord en doodslag te voorkomen, willen we daar het politiek-correcte mediagejammer over viseren van leeftijds- of bevolkingsgroepen graag bijnemen. Voor het Vlaams Belang primeert de veiligheid van de burgers, en dus moeten de preventieve acties zeker blijven doorgaan”, besluit Depoortere. “Tenslotte kan het hier even erg worden als in Frankrijk. Wij kampen immers met identieke problemen als onze zuiderburen: de volledige mislukking van de multiculturele samenleving.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF