menu
Word Lid
KO-plan voor zomerterreur in recreatiedomeinen

Er zijn nog zekerheden in het leven. Zo bijvoorbeeld de terreur vanwege criminele allochtonen op onze recreatiedomeinen zodra het eerste zomerweer zich aandient. “Gisteren (29/5) zorgden een veertigtal ‘jongeren’, zoals dat heet, voor intimidatie en geweld in de Gentse Blaarmeersen”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere. “Ik ga hierover uiteraard minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) ondervragen, al is het een regelrechte schande dat ik dit ieder jaar moet doen en dat het probleem niet wordt aangepakt. Met haar KO-plan heeft het Vlaams Belang al lang een kant-en-klare oplossing.”

“Een andere zekerheid in het leven zijn de minimaliseringen en de verkleinwoordjes waarin de pers grossiert wanneer het gaat over de terreur aan openbare zwembaden en recreatiedomeinen”, aldus Depoortere. “Bijzonder ernstige zaken als rellen, het bekogelen van mensen en seksuele intimidatie worden omschreven als ‘incidentjes’ of ‘opstootjes’ van ‘Franstalige tienerjongens’. Zaken niet bij naam noemen of ronduit verzwijgen is uiteraard ook verspreiden van fake news. Telkens weer zijn de ‘jongeren’ in kwestie uit Brussel afgezakte jonge mannen met een migratieachtergrond uit Afrika. Hier speelt overduidelijk een cultureel element mee.”

“HET HUIDIGE PAMPERBELEID MOET STOPPEN”

Het Vlaams Belang stelt vast dat ieder jaar naar aanleiding van rellen over de Blaarmeersen veel gepalaverd wordt, en dat geen enkele van de door de stad of door de minister van Binnenlandse Zaken geopperde voorstellen ooit al heeft gewerkt. “Zo ziet de Gentse burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) nu veel heil in zogenaamde ‘sfeerbeheerders’, die middels een gesprek de ‘jongeren’ moeten gaan kalmeren”, vervolgt Depoortere. “Dit getuigt van een verregaande naïviteit en wereldvreemdheid. Het gaat hier om crimineel Brussels gespuis dat er enkel en alleen op belust is om in de Vlaamse recreatiedomeinen vrouwen lastig te vallen en vechtpartijen uit te lokken.”

Het geduld van het Vlaams Belang is hoe dan ook al lang op. Voor de partij moet er sowieso een nationaal verbod voor de relschoppers in kwestie komen om in dit land nog recreatiedomeinen te betreden. “We staan aan het begin van wat hopelijk een zonovergoten zomer zal worden. Het huidige pamperbeleid, waarvan de mensen die een dagje willen genieten van de recreatiedomeinen het slachtoffer zijn, moet voor eens en altijd stoppen”, besluit Depoortere, die daarvoor verwijst naar het KO-plan van het Vlaams Belang, waarin duidelijk staat uitgestippeld hoe politie en justitie de overlast vanwege de allochtone relschoppers een halt kunnen toeroepen. “Wij zullen ons plan opnieuw op tafel leggen. Centraal daarin staan gerichte repressie en harde straffen. Aangezien de ‘jongeren’ niet willen luisteren, moeten ze maar voelen.”

Zie ook hier: Ortwin Depoortere op VBTV

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF