Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Ken jij onze Nieuwsbrief al?

Ken jij onze Nieuwsbrief al?
Provinciaal @ Vlaams Belang

VBTV: Onwetenschappelijke coronapas, toestroom van Afghaanse jongeren én straatintimidatie

In onze studio ontvingen we deze week fractieleider in de Kamer Barbara Pas en Kamerlid Dries Van Langenhove. Barbara Pas had het over de onwetenschappelijke coronapas en verplichte vaccinatie. Dries Van Langenhove besprak de toestroom van Afghaanse jongeren. In de reportage van deze week toont Vlaams Parlementslid Anke Van Dermeersch dan weer de toenemende onveiligheid op straat aan.

Herbekijk en deel de uitzending.

Partijfinanciering: “de schaamte voorbij”

Na de Kamer is het aan de Senaat om zich over de partijfinanciering te buigen. Hoewel de Senaat het wetsontwerp dat uit de Kamer komt op enkele technische punten geamendeerd heeft, heeft men de kans laten liggen om een echte besparing op de partijfinanciering door te voeren. "Een gemiste kans, en de schaamte voorbij", stelt Senator Anke Van dermeersch.


Lees en deel het artikel.

Verlaag de btw op energie naar 6%

Kamerlid Kurt Ravyts stelt zich in een tussenkomst de vraag waarom het wetsvoorstel van Vlaams Belang om de BTW op energie te verlagen naar 6% werd afgewezen, als blijkt dat tal van andere partijen daar ook voorstander van zijn. "Door de torenhoge energiefactuur verzeilen steeds meer Vlamingen in energiearmoede. Enkel door de extra taksen uit de factuur te halen én het btw-tarief naar 6% te verlagen, kunnen we energie betaalbaar houden!"

Bekijk en deel de video.

Na uitwijzing imam eist Vlaams Belang betere controle op moskeeën

"De uitwijzing van Mohamed Toujgani, imam van de Al Khalil-moskee in Sint-Jans Molenbeek, is een goed signaal, maar dit had toch al veel eerder moeten gebeuren", zegt Brussels fractieleider Dominiek Lootens-Stael. "De Brusselse moskeeën staan onder controle van Marokkaanse of Turkse overheid en zijn machtscentra van de Moslimbroederschap. Er moet een betere permanente controle komen en sancties of sluitingen waar nodig!"

Lees en deel het artikel.

Zekerheid voor onze boeren

Een half jaar na de vorige oproep van Vlaams parlementslid Stefaan Sintobin is er nog geen vooruitgang in het dossier rond het stikstofarrest. Hierdoor heerst nog steeds grote onzekerheid bij onze boeren. De druk op veel landbouwers en hun families in ondertussen onmenselijk groot. Daarom moet minister Zuhal Demir dit dossier eindelijk aanpakken om verder leed te voorkomen.


Bekijk en deel de video.

“Alles op alles zetten om energiefactuur drastisch te verlagen”

Federaal CD&V-minister van Financiën Vincent Van Peteghem kondigde aan het btw-tarief op energie tijdelijk te willen verlagen - of het zover komt is echter afwachten. Een stapje in de goede richting, volgens het Vlaams Belang in ieder geval, "maar zeker niet voldoende". Onze partij roept daarom nogmaals álle regeringen in dit land op dringend de factuur structureel te ontvetten zodat onze gezinnen beter gewapend zijn tegen de huidige en mogelijke toekomstige prijsstijgingen.

Lees en deel het artikel.

N-VA, Open Vld en CD&V weigeren onafhankelijke studie impact migratie

In de commissie Algemeen Beleid in het Vlaams Parlement werd dinsdag een resolutie van het Vlaams Belang weggestemd om een onafhankelijke studie te laten uitvoeren naar de impact van migratie. In 2018 werd reeds een migratiestudie uitgevoerd door de Nationale Bank (NBB), maar die was onvolledig en bevatte grote fouten, waaronder het ontbreken van een generatieberekening. "Bizar hoe bepaalde zelfverklaarde (migratie)kritische partijen weigeren om transparantie te creëren inzake de torenhoge migratiefactuur", reageert Vlaams Parlementslid en resolutie-indiener Sam van Rooy.

Lees en deel het artikel.

Vlaams Belang resoluut: “Geen indexsprong”

"De indexering is een wapen tegen de krimpende koopkracht van onze burgers, die gaan we niet lossen." Dat is de duidelijke reactie van het Vlaams Belang na het pleidooi van werkgeversorganisatie VOKA, die op haar nieuwjaarsreceptie pleitte voor een zogenaamde 'indexsprong'. Dat is het overslaan van een indexeringsronde. "De prijsstijgingen zijn historisch hoog: energie, voeding, grondstoffen... noem maar op. Alles is duurder geworden", klinkt het bij Kamerlid Hans Verreyt. "Dat betekent dat de koopkracht van de mensen werkelijk naar beneden tuimelt en net nu wil VOKA de hardwerkende Vlaming een beetje meer loon ontzeggen? Andere maatregelen die zuurstof scheppen voor onze bedrijven zijn te bekijken, maar hier kunnen we niet op ingaan."

Lees en deel het artikel.

Nieuwste cijfers tonen aan: België blijft migratiemagneet

Zoals door het Vlaams Belang voorspeld, ging het aantal asielaanvragen in België vorig jaar sterk de hoogte in. In totaal werden welgeteld 25.971 aanvragen geregistreerd, waarmee de cijfers van 2018 ruim werden overschreden. Dat is een opmerkelijke evolutie, zeker gezien het feit dat in de eerste maanden van vorig jaar nog heel wat reisrestricties van kracht waren en het maandelijkse aantal aanvragen onder de kaap van 2.000 bleef. "Indien dit niet het geval geweest was, zouden we de cijfers uit het piekjaar 2019 zonder meer geëvenaard of zelfs overschreden hebben", stelt Kamerlid Dries Van Langenhove in een reactie.

Lees en deel het artikel.

Paars-groen zet de aanval in op uw privacy

"De vrijheid van meningsuiting is niet het enige grondrecht dat door de paars-groene regering naar de geschiedenisboeken wordt verwezen", zegt Kamerlid Erik Gilissen. "Dat is ook het geval met het recht op privacy. Een angstwekkende evolutie."

Lees en deel het artikel.